September 2016

Twitter

Almere doet het goed

In 2009-2010 kreeg 35% van de Almeerse scholen het predicaat 'zwak'. "We hoorden bij de slechts scorende steden van het land. Nu zitten we in de top", aldus wethouder René Peeters van Onderwijsstad Almere tijdens het landelijk congres Samen Verder Vooruit in deze stad op maandag 10 maart 2014. ''Ik vind dat we de komende jaren nog meer extra geld in het onderwijs moeten steken. Omdat bijvoorbeeld de doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar ook hier nog niet is gerealiseerd.''

Tijdens het congres in Almere werd de aandacht gevestigd op de vele opbrengsten en verdiensten van het onderwijs in Almere. Deelnemers konden een keuze maken uit een groot aantal workshops. In dat brede aanbod ging het onder andere over het streven naar een Integraal Kind Centrum, de brede school en over het uniek themapark Witchworld waar door meer dan 200 stagaires van mbo tot hbo aan gewerkt is en wat het modernste themapark van Europa genoemd wordt op het gebied van techniek en creativiteit.

Hoogleraar Onderwijskunde Peter Sleegers van de Universiteit Twente is sinds 2009 'zijdelings betrokken' bij het Almeerse verbetertraject. Hij was op het congres goed te spreken over de Nationale Onderwijsstad. De focus van politiek, schoolbesturen, ondersteunende organisaties en leerkrachten is veel meer gegaan richting het 'primaire proces'. "Dat hoort ook zo", wist Sleegers.