September 2016

Twitter

Drie prijzen voor onderwijsjournalistiek

Dinsdagmiddag 30 september 2014 vindt  in Nieuwspoort (Den Haag) de uitreiking plaats van drie belangrijke prijzen voor onderwijsjournalisten: de Nationale Prijs voor de  Onderwijsjournalistiek 2014, de werkbeurs Onderwijsfonds COCMA en de werkbeurs van het J.W. Rengelinkfonds.

Genomineerden Nationale Prijs

Voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek zijn onderstaande inzendingen genomineerd. De winnaar wordt op 30 september bekend gemaakt door juryvoorzitter Sjoerd de Jong (ombudsman NRC Handelsblad).

  • Kitty Courbois: Dossier jonge docenten (De Limburger/Limburgs Dagblad)
  • Lisette Douma, Robert Sikkes en Rob Voorwinden: De ideale oplossing voor krimp bestaat niet (Het Onderwijsblad)
  • Elisa Hermanides en Bas Soetenhorst: Fusie UvA en HvA mislukking (Het Parool)
  • Yvonne van der Meent: Dossier Flexwerk (www.hogeronderwijs.nl)
  • Bea Ros, Ronald Buitelaar, Anja Vink, Monique Marreveld en Lodewijk van der Kroft: Dossier Cito (Didaktief)
  • Johannes Visser: Finland is niet het beste jongetje van de klas (De Correspondent).

Werkbeurzen

De werkbeurs van het Onderwijsfonds COCMA is bedoeld voor een journalistiek onderzoek, dat leidt tot een publicatie over leren en het professionaliseren van leraren. De werkbeurs van het J.W., Rengelinkfonds wordt toegekend aan een journalistieke productie waarin een of meer veelbelovende experimenten in hbo of mbo beschreven worden, die als doel hebben de onderwijskwaliteit te verbeteren. Op 30 september maken Jaap Vedder (voorzitter Stichting Onderwijsfonds COCMA) en Kees de Both (bestuurslid J.W. Rengelinkfonds) namens hun organisaties bekend aan wie de werkbeurzen worden toegekend.

Programma

Het programma wordt binnenkort gepubliceerd op de website. Vanaf 14:30 uur gaat de zaal open, het programma start om 15:00 uur en eindigt circa 16:45 uur met een borrel.

Voor meer informatie zie: www.onderwijsjournalistiek.nl of neem contact op met Pieter Leenheer, pieter.leenheer@planet.nl / 06-53283836.