September 2016

Twitter

OPENINGSSYMPOSIUM NATIONALE ONDERWIJSWEEK 2014

Van 29 september tot 3 oktober 2014 is de Nationale Onderwijsweek.

Hierbij alvast een voorproefje van het van de Nationale Onderwijsweek 2014, dat zich grotendeels in de Onderwijsstad Groningen zal afspelen.

Openingssymposium Beter Samen

De Nationale Onderwijsweek gaat 29 september om 14 uur van start met het  Openingssymposium Beter Samen. Tijdens het symposium staat samenwerking centraal. Samenwerking is van essentieel belang om leerlingen optimaal uit te dagen en voor te bereiden op de toekomst. Vanuit dat inzicht lichten we een aantal inspirerende voorbeelden van samenwerking eruit, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Groningen kent bijvoorbeeld een bijzonder bestuurlijk samenwerkingsverband met de partners in het onderwijsveld. Een belangrijke hefboom om ambities op het gebied van de doorgaande leerlijn, de doorontwikkeling van de Vensterschool, talentontwikkeling en onderwijsinnovaties vorm te geven.

Workshops

Aan de hand van workshops maakt u kennis met een aantal inspirerende projecten en initiatieven rondom de doorgaande leerlijn, binnen- en buitenschoolse activiteiten, onderwijsinnovatie, aansluiting Onderwijs Arbeidsmarkt, waardengebaseerd onderwijs en duurzame school. Succesfactoren vanuit zowel bestuurlijk perspectief als vanuit de uitvoeringspraktijk komen aan de orde, waardoor het symposium voor zowel bestuurders, docenten, beleidsmakers als specialisten zeer de moeite waard is.

Prijsuitreiking Het Gouden Oog

Tijdens die dag zal ook de NTR Onderwijs Mediaprijs, Het Gouden Oog uitgereikt worden. Deze prijs is voor de beste lesvideo die door leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs is gemaakt. Het gebruik van lesvideo’s is één van de digitale onderwijsvernieuwingen die op dit moment een grote vlucht neemt.

Highlights programma Onderwijsweek

Van maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober vindt voor de 13e keer de Nationale Onderwijsweek plaats. De week kent bijzondere activiteiten zoals de uitreiking van de Onderwijspersprijs en het Nationale Onderwijsdebat op 30 september en de aftrap van het landelijk spellenproject ‘Speel je wijzer’ en de bekendmaking van de Onderwijsfilm van het jaar op 1 oktober. De NTR en de Rijksuniversiteit Groningen werken aan een speciale uitzending van het bekende College Tour, met een prominente gast.

De Nationale Gastles en de bekendmaking van de filmleraar van het jaar is gepland op 2 oktober. Aangezien het weekend in het teken staat van de wetenschap, sluiten we de week af met diverse proeftuinen en workshops Techniek en Duurzaamheid. Kortom, een programma dat u niet wilt missen!

Tot slot

Eind augustus is het definitieve programma van het Openingssymposium Beter Samen en de Nationale Onderwijsweek bekend.