De les van je leven

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

04
De les van je leven
4 oktober 2022 om 19:00 tot 4 oktober 20:00
Online

Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou? Wie ben je? Het lijkt simpel, maar de meeste volwassenen vinden het lastig deze vragen te beantwoorden. Clara den Boer, psychologe en bedrijfskundige, ontwikkelt en geeft leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven. Toen haar oudste zoon in groep 7 zat, realiseerde zij zich hoe waardevol het zou zijn als je al op jonge leeftijd leert over persoonlijk leiderschap, waar je gelukkig van wordt en wie je bent. En dat geluk net zoals taal en rekenen een vak op school is.

Met deze gedachte ontwikkelde ze samen Anke Appel-Den Boer de lesmethode: Gelukskoffer, een methode gericht op sociaal-emotionele ontwikkeling waarmee er al vanaf de basisschool geïnvesteerd wordt in jong eigenaarschap en het welzijn van kinderen. Kinderen die in zichzelf geloven zijn in staat om niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, maar ook voor de ander.

Daarnaast is er met De Gelukkige School ook aandacht voor leerkrachten en de school als geheel. Het vertrek- en eindpunt van De Gelukkige School is het welbevinden van leerlingen, maar dat is niet los te zien van hoe een school als geheel functioneert. Het effect van De Gelukkige School straalt niet alleen op leerlingen af, maar op alle mensen die betrokken zijn bij een school: schoolleiders, leerkrachten en andere medewerkers en zeker ook op de ouders. In deze hele-school-benadering is de wisselwerking tussen een positieve leeromgeving en gedeelde ideeën over de schoolcultuur cruciaal. Hierdoor ontstaat een opwaartse spiraal waar alle betrokkenen de vruchten van plukken. Een cultuur waarin herkennen, erkennen en waarderen als vanzelfsprekend zijn ingebed.

Gelukskoffer is sinds 2022 een onderdeel van Malmberg.

Dit webinar is van tevoren opgenomen, heb je vragen? Dan zitten Clara, Anke en medewerkers van Malmberg voor je klaar in de chat.

Wil je je aanmelden voor dit webinar? Dat kan hier

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.