De verlengde schooldag: een kijkje in de keuken

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

06
De verlengde schooldag: een kijkje in de keuken
6 oktober 2021 om 16:00 tot 6 oktober 17:00
IKC Vlinderslag, Evertsenstraat 39

In Amersfoort bestaat een bijzondere samenwerking. Deze samenwerking noemen we ABC (Amersfoortse Brede Combinatie). In iedere wijk werken onderwijs, kinderopvang en welzijnswerk nauw samen. Zij bekijken waar ouders en kinderen behoefte aan hebben en zo ontstaat er in de stad een zeer divers aanbod, afgestemd op de wijk. Het aanbod van naschoolse activiteiten valt hier ook onder. Ook hier is het onderwijs nauw bij betrokken. Hebben de scholen onder schooltijd te weinig mogelijkheden voor techniek, dan wordt er een naschools aanbod opgezet, voor kinderen die moeite hebben met lezen is er Leesfeest en voor de peuters zijn er wekelijkse voorleesuurtjes.


ABC Amersfoort verzorgt in de hele stad het naschoolse aanbod. Dit wordt net iets anders aangevlogen dan de verlengde schooldag elders in het land: het is geen aanbod voor kinderen van een bepaalde school, maar voor alle kinderen uit de wijk.

Wil je deze sessie graag bijwonen en leren hoe ABC Amersfoort werkt en hoe de naschoolse activiteiten in de wijk tot stand komen? Stuur dan een mail naar gertrude.abbring@abc-amersfoort.nl.  

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.