Eerste Hulp Bij Uitdagingen (EHBU)

Nationale Onderwijsweek

Deels open activiteit

07
Eerste Hulp Bij Uitdagingen (EHBU)
7 oktober 2021 om 09:30 tot 7 oktober 15:30
Amicitia Concept Store, Stadsring 196

In Amersfoort worden steeds vaker hackatons en challenges georganiseerd rondom complexe vraagstukken. Hierbij zetten studenten hun opgedane kennis en creativiteit in om opossingen te ontwikkelen voor lastige vraagstukken die spelen in de stad of bij bedrijven/organisaties. Studenten nemen hieraan deel vanuit verschillende onderwijsinstellingen in gemixte teams, om zo integrale oplossingen te bedenken. Hoe kunnen wij deze innovatiekracht een structurele rol geven bij de uitdagingen van de stad/regio? Dit zal worden besproken tijdens het lunchdebat.

In dit programma wordt de waarde van innovatie in de praktijk beleefd!  Ervaar de kracht van een hackaton en challenge door deel te nemen. Tijdens de lunch gaan vertegenwoordigers van overheid en onderwijs met elkaar in gesprek over de verduurzaming van deze initiatieven. Dit onderdeel wordt verzorgd door Campus Connect Center (ROCMN), Celciushuis (HU) en apotheek Orion/Dutch Hacking Health.

Deze activiteit is gedeeltelijk op uitnodiging. Als je niet bent benaderd maar wel wil deelnemen kun je een mail sturen aan: a.verschuren@rocmn.nl. Geef dan aan of je wilt bijdragen als deelnemer aan de denktank/hackaton of als expert (kennisdelen) of dat je gewoon eens wilt kijken hoe het eraan toegaat (toeschouwer). Deelname is afhankelijk van aantal aanmeldingen. Je ontvangt bericht of er nog plaats is.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.