Focus op film

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

05
Focus op film
5 oktober 2021 om 11:45 tot 5 oktober 17:00
Flint, Coninckstraat 60

Liefhebber van onderwijsfilms? Op de Dag van de Leraar draait alles om film bij theater Flint in Amersfoort. De middag begint met een inspirerende masterclass van de makers van de serie Klassen. Daarna volgt de uitreiking van de Nationale Onderwijsfilm 2021. Klassen maakt samen met vier andere titels kans om deze prijs in de wacht te slepen. Kaartjes voor de hele middag (inclusief koffie én een borreltje) kosten 8,50. Aanmelden voor Focus op film? Klik dan hier

Programma Focus op Film:

11:45 - 12.45 - Ontvangst met koffie

12.45 - 14.15 - Masterclass Klassen

Ester Gould en Sarah Sylbing, de regisseurs van de documentaireserie Klassen, die zo veel stof deed opwaaien in onderwijsland, verzorgen een masterclass over de totstandkoming van Klassen en over het maken van documentaires.

Personeelsleden van Amersfoortse scholen die deelnemen aan de Meetup in de Sint Joriskerk kunnen zich direct na de masterclass naar deze locatie begeven. 

14.15 - 14.45 - Pauze / Filmleraar van het Jaar 2021

Film vormt voor veel onderwijsprofessionals een onuitputtelijke bron van inspiratie. In de pauze onthult Bart Valkenier, Filmleraar van het Jaar 2020, de drie finalisten. De winnaar van de 4de verkiezing van Filmleraar van het Jaar wordt op 24 november bekend gemaakt tijdens documentaire festival Idfa in Eye Filmmuseum. De zes kanshebbers zijn Sanne Assink (regio Oost), André Broens (regio Midden), Caroline de Nerée (regio Zuid-Holland), Henk Huibers (regio Noord-Holland), Elroy Gramsbergen (regio Noord), Berrie de Zeeuw (regio Zuid). 

14.45 - 15.15 – Juryrapport en bekendmaking Nationale Onderwijsfilm 2021

Dan volgt de bekendmaking van de Nationale Onderwijsfilm 2021. Wie gaat er met deze prijs vandoor? Op de shortlist staan:

Klassen: je hoeft in Nederland niet rijk te zijn om naar het vwo te gaan… Of toch wel? In deze zevendelige docuserie stellen regisseurs Ester Gould en Sarah Sylbing zich de vraag of iedereen wel gelijk is in het Nederlandse onderwijs. Ze volgen een aantal leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

De wijde wereld: brengt een emotioneel weerzien in beeld van voormalig docent Teade Walma en zijn klas van ontheemde vluchtelingenkinderen.

De schooltuin - een jaar rond met je handen in de grond: een groep kinderen gaat aan de slag met het verbouwen van groenten en bloemen. Succes, enthousiasme en teleurstellingen volgen elkaar op.

Zouden ze het weten?: Wat doe je als je als juf onterecht wordt beschuldigd van kindermisbruik? ‘Zouden ze het weten?’ gaat over juf Magalies eerste jaar terug voor de klas.

100 dagen voor de klas: een portret vol ups en downs van buitengewoon stagiairs Tim den Besten en Nicolaas Veul.

15.15 - 16.15 - Vertoning Nationale Onderwijsfilm 2021

Direct na de bekendmaking van de winnaar start de vertoning van de Nationale Onderwijsfilm 2021.

16.15 - 17.00 - Borrel

Na afloop staat er een drankje klaar in de foyer van theater Flint. 

Deze middag wordt georganiseerd ism Netwerk Filmeducatie en Amersfoort Nationale Onderwijsstad. Aanmelden? Klik dan hier

 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.