Kennissessie Cedin: op weg naar het anders organiseren van je onderwijs

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

06
Kennissessie Cedin: op weg naar het anders organiseren van je onderwijs
6 oktober 2021 om 16:00 tot 6 oktober 17:00
Online

Wat moet acht jaar basisonderwijs op onze school een kind opleveren? Deze vraag houdt steeds meer scholen bezig. Daar zijn allerlei redenen voor, maar één ding is gemeenschappelijk: ze willen samen de toekomst pedagogisch en onderwijskundig vormgeven.

Er is geen blauwdruk hoe je het onderwijs binnen wettelijke kaders anders kunt organiseren. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn en variatie is. Er zijn scholen die het roer volledig omgooien. Maar je kunt ook klein beginnen door een deelonderwerp te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het werken met leerpleinen, formatief evalueren of het implementeren van vormen van co-teaching. Sommige scholen combineren verschillende aspecten van anders organiseren met elkaar en maken hier een eigen concept van. Kortom: alles kan, zolang er een gedegen heldere schoolvisie is. Dat is altijd het uitgangspunt en de schakel tussen de onderdelen van het curriculum.

Cedin begeleidt teams op weg naar het anders organiseren van het onderwijs. Tijdens deze gratis online kennissessie vertellen we je meer over het structureel anders organiseren van je onderwijs. Je maakt kennis met verschillende vormen van anders organiseren en krijgt enkele tips over anders organiseren in het klein. Na deze kennissessie heb je een goed beeld gekregen of anders organiseren voor jouw school een meerwaarde zou kunnen zijn.

Deze activiteit richt zich op onderwijsprofessionals. 

Wil je deze online kennissessie graag bijwonen? Meld je dan aan via deze link

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.