Leren leren in je klas

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

07
Leren leren in je klas
7 oktober 2022 om 16:00 tot 7 oktober 17:00
Online

Leren leren is een populair onderwerp, maar wat bedoelen we hiermee? En hoe ziet dat eruit in de klas? In deze sessie krijg je tips en tools om in je klas aan de slag te gaan met leren leren, met behulp van de mandarijn-leerkuil. De sessie is voor leerkrachten en IB’ers, werkzaam in het basisonderwijs.

Daag je leerlingen uit, leer samen leren

In het onderwijs van tegenwoordig zien we graag veel zelfsturing en metacognitieve vaardigheden: kinderen die van een afstandje naar hun denk- en werkproces kunnen kijken, reflecteren en hun strategieën kunnen aanpassen. Dat gaat niet altijd zo soepel als je zou willen, zeker als de opdrachten uitdagender worden. In het artikel ‘Leren Leren in jouw klas’ laat onderwijsadviseur Heidi de Vries zien hoe je de leerkuil kunt inzetten in je klas. In deze kennissessie gaan we dieper de leerkuil in, onderzoeken we het proces dat erachter zit en krijg je nog meer vaardigheden om er samen uit te komen.

Heidi de Vries is onderwijsadviseur begaafdheid bij Het ABC, gespecialiseerd in uitdagend aanbod en uitdagend gedrag.

Na afloop is er voor de liefhebbers gelegenheid om met elkaar na te praten en ‘digitaal te borrelen’. Een mooie afsluiter van de Nationale Onderwijsweek! Wil je deze kennissessie bijwonen? Meld je dan hier aan: https://www.hetabc.nl/leren-leren/.  

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.