Meetup kansengelijkheid

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

05
Meetup kansengelijkheid
5 oktober 2021 om 14:30 tot 5 oktober 17:30
Sint Joriskerk, Hof 1 en online

Kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs is al heel lang aan de orde en sinds 2016 weten we dan ook zeker dat kansenongelijkheid bestaat en dat het probleem steeds groter wordt. “Gefeliciteerd met het diploma en het inkomen van je ouders” geldt meer en meer in ons onderwijs. Corona heeft het probleem verder vergroot. Dat is een verspilling van talent van leerlingen en het vergroot de tweedeling in onze maatschappij. Reden genoeg om er iets aan te doen, ook in Amersfoort en omgeving. We hopen dat jij ook gaat meedoen! Op de Dag van de Leraar, 5 oktober, kunnen alle docenten, leerkrachten, mentoren, OOP en schoolleiding van de klassen 1 en 2 in het vo en van de groepen 7 en 8 in het po deelnemen aan een workshop over kansenongelijkheid. Je hoort hoe het ermee staat in Amersfoort, wat er al aan gedaan wordt, wat jij kunt doen om ons onderwijs kansrijker te maken, en hoe we beter kunnen samenwerken. De Meetup wordt geleid door Karim Amghar en Hoessein Alkisaei en o.a. de wethouder van onderwijs, Inge de Wolf en docenten en leerkrachten uit Amersfoort zullen aan het woord komen. Daarna ga je meteen aan de slag met een van de deelthema’s, samen met je collega’s. Wij hopen dat de Meetup leidt tot ideeën en initiatieven waarmee we gelijk aan de slag kunnen gaan en die samen bijdragen aan een kansrijk Amersfoort.

Er is een fysieke meetup (Sint Joriskerk) en een online Meetup (Zoom). De Meetups zullen onafhankelijk van elkaar plaatsvinden en deelnemers kunnen zich voor een van beide inschrijven. Er is geen inhoudelijk verschil tussen de bijeenkomsten. Wil je de Meetup online of fysiek bijwonen? Meld je dan aan via deze link

De Meetup wordt voorafgegaan door de masterclass Klassen van regisseurs Esther Gould en Sarah Sylbing in theater Flint aan de Coninckstraat. De masterclass eindigt om 14:15 uur, zodat geinteresseerden de twee activiteiten kunnen combineren. Wil je de masterclass graag bijwonen? Koop dan je kaartje hier.   

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.