Over de grens: interprofessionele samenwerking rondom burgerschapsvorming

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

04
Over de grens: interprofessionele samenwerking rondom burgerschapsvorming
4 oktober 2021 om 10:30 tot 20 juli 12:00
Online activiteit

Complexe maatschappelijke kwesties vragen om de ontwikkeling van burgerschapscompetenties. Burgerschapsonderwijs is wettelijk verplicht, maar nog beperkt doelgericht en samenhangend doordat er onvoldoende kennis is over wat goede invullingen zijn. De complexiteit van maatschappelijke vraagstukken wordt beïnvloed door factoren die niet alleen in de school, maar ook in de omgeving van de school (i.e. thuis en de wijk) aanwezig zijn. Burgerschapsvorming zou dus vanuit meerdere perspectieven (interprofessioneel) moeten worden bekeken en opgepakt.

Aan de hand van de bevindingen van het onderzoek ‘Over de Grens!’ dat door de Hogeschool Utrecht in samenwerking met ABC-Amersfoort wordt uitgevoerd worden inzichten gedeeld rondom het in samenhang vormgeven van burgerschap door professionals binnen en buiten de school. We doen dat door gebruik te maken met van ‘challenge based leren’. Tijdens de activiteit ontwerpen we met de deelnemers challenges om interprofessioneel samen te werken aan burgerschap.

Deze activiteit richt zich op onderwijsprofessionals, welzijnswerkers, medewerkers kinderopvang en opleiders mbo en hbo.

Wil je deze online sessie graag bijwonen? Stuur dan een mailtje naar anton.boonen@hu.nl. Het maximum aantal deelnemers is 20. 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.