Worlds Connect: Training kwetsbare kinderen

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

04
Worlds Connect: Training kwetsbare kinderen
4 oktober 2021 om 15:00 tot 4 oktober 16:00
Projecthuis Madiba, Liendertseweg 87

In Amersfoort is er veel aandacht voor kinderen die kwetsbaar zijn: kinderen waar zorg over is, maar die (nog) niet in een hulpverleningstraject zitten. Deze kinderen worden door onder andere leerkrachten, IB-ers en welzijnsmedewerkers aangemeld voor een training die dichtbij huis wordt georganiseerd.
Bij deze aanpak werken de scholen in de wijk nauw samen: zij bekijken, samen met het welzijnswerk en de kinderopvang, aan welke training(en) behoefte is, waarna de ABC-coördinator ervoor zorgt dat de training in de eigen wijk wordt aangeboden. Op deze manier ontstaat er een laagdrempelig aanbod in de buurt, waar kinderen gericht naar worden doorverwezen door de verschillende professionals in de wijk.

Trainingen die worden georganiseerd zijn gericht op het versterken van sociale vaardigheden, het vergroten van het zelfvertrouwen of het verwerken van een (echtscheidings)situatie.

Wil je weten hoe de samenwerking in de Amersfoortse wijken wordt vormgegeven en welke trainingen er dichtbij huis worden aangeboden? Meld je dan aan voor deze activiteit en stuur een mail naar gertrude.abbring@abc-amersfoort.nl. Het maximum aantal deelnemers is 20. 

Als je je inschrijft voor een van de deelsessies, word je automatisch uitgenodigd voor het plenaire deel en de borrel achteraf.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.