Voorstelling: Aan de andere kant

Nationale Onderwijsweek

Open activiteit

06
Voorstelling: Aan de andere kant
6 oktober 2021 om 19:00 tot 6 oktober 20:30
Het Nieuwe Eemland, Daam Fockemalaan 12

De voorstelling “Aan de andere kant” vertelt het verhaal van Joppe. Joppe leeft in een wereld vol talentenjachten. In zijn wereld bestellen ouders perfect DNA en doen alles om hun kind tot “super-kid” te maken. Op een dag  faalt Joppe in de spotlight. Hij komt op mysterieuze wijze “Aan de andere kant” terecht. Daar, aan de andere kant, blijken meer kinderen te wonen. Zij ontdekten wat werkelijk talent is. Met behulp van zijn nieuwe vrienden vult Joppe een rugzak met talenten en treedt de wereld tegemoet.

De voorstelling wordt gespeeld door jonge acteurs van theaterschool GRID GOUD. De voorstelling is geïnspireerd op het gedachtegoed van de Vlaamse schrijver Luk Dewulf.  

Wendelien Wouters, schrijver en regisseur van de voorstelling. “Ik ben geïnspireerd door Luks visie op talent. Die gaat niet over uitblinken, maar over het vinden van je eigen flow. Over het vinden van activiteiten waarmee jij je batterij oplaadt en de tijd vergeet. Zijn gedachtegoed resoneert enorm, zeker in het onderwijs omdat het een veel bredere blik geeft op wat kinderen beweegt en in beweging brengt.”

Script en regie: Wendelien Wouters
Muziek: Zwaan Stam

Deze voorstelling is geschikt voor leerlingen en leerkrachten van groep 7 en 8 in het basisonderwijs. Inschrijving voor de activiteit geschiedt op afspraak en is bedoeld voor schoolklassen. Wil je deze activiteit met je klas bijwonen? Stuur dan een mail naar aandeanderekant@amersfoort.nl, met daarin het aantal kinderen en volwassenen. Bij veel aanmeldingen wordt er geloot.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.