Worden wat je wil: auteur Edward van de Vendel ontvangt schoolklassen in bieb

Nationale Onderwijsweek

Besloten activiteit, inschrijving op afspraak. Vindt plaats onder schooltijd.

08
Worden wat je wil: auteur Edward van de Vendel ontvangt schoolklassen in bieb
8 oktober 2021 tot 8 oktober
Bibliotheek Eemhuis

Van astronaut tot dokter en van zangeres tot Youtuber; deze keer staat de kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Worden wat je wil is het thema. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. En wie kan daar nou beter over vertellen dan de auteur zelf?

Edward van de Vendel is van alle markten thuis. Hij schreef prachtige boeken voor alle leeftijden. Poëzie (Superguppie, Wat je moet doen als je over een Nijpaard struikelt), prentenboeken (Vosje, Papa is een ijsbeer) lekkere leesboeken, non-fictie, boeken voor jongeren en bovendien vertaalt hij veel, zoals de serie de Waanzinnige Boomhut. Ook nam hij het initiatief voor de succesvolle reeks Tijgerlezen, een serie boeken voor beginnende lezers waarbij leesplezier voorop staat (in plaats van het Avi-niveau). Voor deze Kinderboekenweek schreef hij een van de kerntitels, samen met wiskundemeisje Ionica Smeets: Rekenen voor je leven.

Worden wat je wil richt zich op leerlingen in de basisschoolleeftijd. Inschrijving voor de activiteit geschiedt op afspraak en is bedoeld voor schoolklassen. Deze activiteit is al vol, maar wellicht is een bezoek van de schrijver op een ander moment of een andere locatie nog mogelijk. Stuur voor meer info een mail naar onderwijs@bibliotheekeemland.nl. 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.