Worden wat je wil: auteur Marc ter Horst ontvangt schoolklassen in bieb

Nationale Onderwijsweek

Besloten activiteit, inschrijving op afspraak. Vindt plaats onder schooltijd.

06
Worden wat je wil: auteur Marc ter Horst ontvangt schoolklassen in bieb
6 oktober 2021 tot 6 oktober
Bibliotheek Eemhuis

Van astronaut tot dokter en van zangeres tot Youtuber; deze keer staat de kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Worden wat je wil is het thema. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. En wie kan daar nou beter over vertellen dan de auteur zelf?

Aan de hand van zijn nieuw boek Viruswereld en Palmen op de Noordpool laat Marc ter Horst zien wat er bij het werk van virologen, klimatologen en andere wetenschappers komt kijken. Hoe ontdek je een virus? Hoe meet je de temperatuur van duizenden jaren geleden? Hoe zie je het verschil tussen wetenschap en nepnieuws? Kinderen leren van alles over virussen, over klimaatverandering en over maatregelen die tegen beide problemen helpen.
Na afloop kunnen ze hier vragen over stellen. Maar ook over boeken schrijven, zijn andere boeken en lievelingskleur.

De activiteit 'Worden wat je wil' is geschikt voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Inschrijving voor de activiteit geschiedt op afspraak en is bedoeld voor schoolklassen. Wil je met je klas een groepsbezoek brengen aan Marc ter Horst? Stuur dan een mail naar onderwijs@bibliotheekeemland.nl. 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.