Worden wat je wil: illustrator Charlotte Dematons ontvangt schoolklassen in bieb

Nationale Onderwijsweek

Besloten activiteit, inschrijving op afspraak. Vindt plaats onder schooltijd.

05
Worden wat je wil: illustrator Charlotte Dematons ontvangt schoolklassen in bieb
5 oktober 2021 tot 5 oktober
Bibliotheek Eemhuis

Van astronaut tot dokter en van zangeres tot Youtuber; deze keer staat de kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Worden wat je wil is het thema. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. En wie kan daar nou beter over vertellen dan de auteur zelf?

Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten werd haar werk opgemerkt door de uitgever van Lemniscaat. Hij gaf haar een opdracht voor het maken van een prentenboek. Dat werd Dido, haar debuut als prentenboekenmaakster. Sindsdien maakt zij voor veel uitgeverijen en tijdschriften illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en kijk- en zoekboeken van formaat De gele ballon en Alfabet. Tijdens groepsbezoeken tekent Charlotte live voor haar publiek!

Worden wat je wil richt zich op leerlingen in de basisschoolleeftijd. Inschrijving voor de activiteit geschiedt op afspraak en is bedoeld voor schoolklassen. Wil je met je klas een groepsbezoek brengen aan Charlotte Dematons? Stuur dan een mail naar onderwijs@bibliotheekeemland.nl. 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.