Organisatie

Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek (NOW) wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Onderwijsweek. De Stichting Nationale Onderwijsweek ziet onderwijs als de motor van de samenleving: onderwijs als motor voor leven, leren en werken.

Missie

In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. Zij verdienen een terugkerend podium. De Stichting Nationale Onderwijsweek wil daarom blijvend ieder jaar in de eerste volle week van oktober alle aandacht schenken aan het onderwijs en haar professionals.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Nationale Onderwijsweek bestaat uit vertegenwoordigers uit onderwijs en organisaties die direct bij het onderwijs betrokken zijn. Voorzitter is Job Christians.

Raad van Advies

Het bestuur van de Stichting Nationale Onderwijsweek wordt bijgestaan door een Raad van Advies onder voorzitterschap van Paul Bemelen MMO. Op dit moment wordt een nieuwe raad samengesteld.

Ieder jaar wordt een stad door de Stichting Nationale Onderwijsweek aangewezen als Nationale Onderwijsstad. Uit kandidaatssteden wordt door de Raad van Advies een stad voorgedragen voor deze titel.

Het gaat om een stad die een breed scala aan onderwijsvoorzieningen te bieden heeft en die aan het onderwijs en de vorming van jonge mensen prioriteit geeft.

Wilt u zich kandidaat stellen voor de titel Nationale Onderwijsstad, neem dan contact op met de Stichting Nationale Onderwijsweek.

Programmaraad

Ieder jaar wordt een nieuwe programmaraad samengesteld met medewerkers van de Stichting NOW en vertegenwoordigers van de Nationale Onderwijsstad.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.