Aanmelden nominaties NOF 2021

11 april 2021 Nationale Onderwijsfilm

In oktober 2021 wordt weer een Nationale Onderwijsfilm gekozen. Voor het eerst kan nu ook het publiek nominaties aan ons doorgeven. Dat kan tot 1 juli 2021. Overige nominaties worden aangeleverd door het Nationaal Onderwijsmuseum, Eye (i.o.m. educatief netwerk filmhuizen) en enkele onderwijsbladen (Didactief, VTTA). 

Criteria voor het aanleveren van nominaties: 

  • Verschijningsdatum: de verkiezing van de NOF 2020 kon door COVID-19 niet doorgaan. Het criterium 'verschijningsdatum' voor de voordrachten NOF 2021 zal daarom deze keer twee jaar zijn: onderwijsfilms en - documentaires met een verschijningsdatum tussen augustus 2019 en juli 2021 kunnen worden genomineerd voor de verkiezing.
  • De film of documentaire betreft een Nederlandse productie.
  • De film of documentaire stelt het onderwijs centraal. Het onderwerp en de uitwerking ervan zijn 100% onderwijs en hebben betrekking op het hele onderwijsveld: PO, VO, MBO, HBO en/of WO.

Na 1 juli stelt de jury een longlist op van zes titels. Deze longlist wordt vervolgens gepubliceerd. De jury kijkt bij het bepalen van de longlist naar: het verhaal, originaliteit en creativiteit, compositie en structuur, engagement/verbinding/actualiteit en cinematografie. Hieruit kiest de jury de derde, tweede en eerste winnaar van de juryprijs. Daarnaast kan het publiek stemmen op een film uit de top 3.  

Ken jij een mooie, recente onderwijsfilm of -documentaire, die voldoet aan bovenstaande criteria, geef dat dan voor 1 juli 2021 aan ons door via info@nationaleonderwijsweek.nl. Wat we nodig hebben zijn; titel, regisseur, verschijningsdatum, link naar film en/of trailer en natuurlijk jouw contactgegevens.  

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.