Onderwijsprijzen 2020; aangepaste planning door corona

29 juni 2020 Nationale Onderwijsweek

De maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben grote invloed op het onderwijs. Ze vragen veel van de leerlingen en iedereen die in het onderwijs werkt. Vanwege deze situatie is eerder besloten de Nationale Onderwijsweek (NOW), die in de eerste week van oktober zou plaatsvinden, met een jaar uit te stellen. Amersfoort blijft wel de Nationale Onderwijsstad, maar dat vieren we in 2021.

 

Normaal gesproken zouden we in deze periode ook een start maken met de organisatie van de Nationale Onderwijsprijs, de Onderwijstoptalentprijs en de Nationale Onderwijsfilm. Hierover heeft het bestuur inmiddels een besluit genomen.

De Onderwijstoptalentprijs, met de jaarlijkse bekendmaking van de Nationale Onderwijstalenten in de NOW, stellen we met een jaar uit. De winnaars van 2019 mogen hun titel dus een jaar langer dragen. Lees hier meer over de talenten van 2019. In het voorjaar van 2021 starten we met de volgende editie.

De Nationale Onderwijsprijs vindt elke twee jaar plaats. In de oorspronkelijke planning zouden we in mei zijn gestart met het aanschrijven van scholen om projecten hiervoor in te dienen. De start van de werving stellen we een aantal maanden uit; dit betekent dat onderwijsinstellingen in het najaar informatie ontvangen over aanmelding en nieuwe planning. De landelijke uitreiking zal daardoor niet in maart 2021 zijn, maar waarschijnlijk in juni 2021. 

De verkiezing van de Nationale Onderwijsfilm 2020 zal ook later plaatsvinden dan in oktober 2020. Wat we doen, doen we graag goed. Vandaar dat we besloten hebben deze uitreiking te verplaatsen naar een, nog niet vastgesteld, later moment. In de tussentijd roepen we graag de winnaar van 2019 in herinnering: Little Stars of Bethlehem.

Het doorschuiven van de prijzen betekent uiteraard niet dat we een jaar niks van ons laten horen. Het bestuur van de Nationale Onderwijsweek denkt na over (online) mogelijkheden om ook de komende periode het onderwijs in Nederland een krachtig podium te geven. In het najaar verschijnt in ieder geval een nieuwe Nationale Onderwijskrant, dit keer met een ingelast thema: (veer)krachtig onderwijs. Want als er dit jaar iets te vieren valt, dan dat wel.

 


Noot voor de redactie

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met: Marion van Weeren, Organisatie en communicatie, 06 53 59 36 73 marion@nationaleonderwijsweek.nl

De Stichting Nationale Onderwijsweek biedt het onderwijs jaarlijks een podium om de kwaliteit van het onderwijs te vieren. Meer over onze activiteiten leest u op www.nationaleonderwijsweek.nl.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.