Welke filmliefhebbers bepalen straks de winnaar van 2021?

27 augustus 2021 Nationale Onderwijsfilm

Tijdens de nationale Onderwijsweek 2021 maken we de Nationale Onderwijsfilm 2021 bekend. Dit jaar vindt de bekendmaking plaats op dinsdag 5 oktober. Hieronder een overzicht van de jury.  

Jasmijn Kester was leraar in BaO en VO, oud-directeur van het Vathorstcollege, schoolleider van het jaar 2016, liefhebber van kunst en cultuur en filmliefhebber. Zij is lid van het CvB Stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort (KPOA) e.o. en lid van de Onderwijsraad.

Bertus Meijer is schoolmeester, staat meer dan 37 jaar voor de klas and counting. Hij is eigenaar van www.facebook.com/onderwijsenzo (62.000 leden), recenseert boeken, stemacteur (hismastersvoice.nl) en is columnist voor Vives en Pica.

Anne Arink was directeur Bao. Zij is wereldverbeteraar, kunst- en filmliefhebber, Onderwijsadviseur bij CPS onderwijsontwikkeling en advies Amersfoort, expert Leader in Me, enneagramcoach, lid R.v.T De Onderwijsspecialisten Arnhem.

Andrew Niemeijer is leraar Engels in het mavo, havo en vwo. Hij is promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is ontwikkelaar van het taalprogramma "Fast Lane English", in 2009 Leraar van het Jaar en voorzitter van de Stichting Leraren van het Jaar.

Rikie van Blijswijk is inspirator en verbinder. Zij organiseert al een aantal jaren de publieksprijs van de Onderwijsfilm van het jaar. Zij is verbonden aan stichting NIVOZ: inspiratie voor goed onderwijs en eigenaar De Leerschool in relatie met Essential Schools.

Annelot Tijs is coördinator Film van Netwerk Filmeducatie, dat is ondergebracht bij Eye Filmmuseum te Amsterdam. Haar drive is het verankeren van het medium film in het onderwijs. Zij werkt daarvoor o.a. samen met leraren, lerarenopleidingen, filmtheaters en filmfestivals.

Ismail Aghzanay is leraar Engels vmbo en onderwijsteamleider. Hij is de Rotterdamse leraar van jaar 2018, schrijft artikelen in o.a. NRC, genomineerd voor de titel Leraar van het Jaar NL, spreker op congressen en op scholen, gast bij tv- en radioprogramma’s en een van de Meesters met Dromen.

Hans Neven was oud-leraar Nederlands en oud-directeur en -rector. Hij is onderwijsmens in hart en nieren, voorzitter van de vakjury verkiezing van de Nationale Onderwijsfilm van het jaar voor 2021 en organiseert met Henk Sissing (secr. jury) voor de negende keer deze verkiezing.

Henk Sissing  is onderwijsliefhebber en verzamelaar van o.a. onderwijsfilms. Hij werkte als onderwijzer, leraar, schoolbestuurder BaO, hogeschooldocent, ambtenaar OCW, consultant,  columnist VTTA en publiceerde o.a. Bildungkalenders en 4000 Years of Thinkers on Education.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.