Congrestival Leve het onderwijs

Nationale Onderwijsweek

Congrestival Leve het onderwijs

31
Congrestival Leve het onderwijs
31 oktober 2019 om 14:00 tot 31 oktober 21:00
Muntgebouw Utrecht

Wij bestuurders staan weliswaar op relatieve afstand van de praktijk op onze scholen, maar dat wil nog niet zeggen dat onze impact beperkt is. Integendeel, onze manier van sturen is voelbaar tot in iedere klas. Maar hoe sturen we nu zodanig dat leerkrachten en leerlingen zich in die klas en daarbuiten gezien en gehoord voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen?
We weten dat besturen vanuit vertrouwen groot effect kan hebben en dat daarbij een sterke impuls ontstaat als we aansluiten op de basisbehoeften relatie en autonomie en competentie. Dat is een kwetsbare manier van besturen EN een zeer hoopvolle. Het onderwijs heeft dat om meerdere redenen hard nodig.
Met Leve het onderwijs verbinden we bestuurders die vanuit deze besturingsstijl of -filosofie werken of willen werken. We nemen steeds meer bestuurders mee, zodat het een belangrijke stroming wordt in onderwijsland. Het congrestival geeft een impuls aan deze stroming. Het congrestival helpt ons meer geïnspireerd te raken én om samen te werken aan een ‘statement’ voor het onderwijs. We stellen namelijk een manifest op en dragen daarmee het achterliggende gedachtegoed verder uit! Het programma ondersteunt deze gedachtelijn en brengt ons steeds dichter naar een concrete opbrengst, waar je als bestuurder een rijker mens wordt.

Zie het programma op de website van Leve het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.