Onderwijsprijs Flevoland naar PrO Almere

14 december 2021 Nationale Onderwijsweek

Ze zijn gedreven en leergierig. Toch lukt het niet alle jonge statushouders om op eigen benen te staan. Praktijkonderwijs Almere, onderdeel van de Almeerse Scholen Groep (ASG), startte daarom met driejarig begeleidingsprogramma gericht op (taal)onderwijs, stagebegeleiding, jobcoaching, budgettraining en psychosociale begeleiding. Tot nu toe zijn vierenveertig jongeren gestart met het traject. PrO Almere wil dit effectieve programma blijven doorontwikkelen.

Doorontwikkeling programma

Voor komend jaar heeft PrO Almere zich ten doel gesteld het praktijkprogramma op te schalen van Almere naar de rest van Flevoland. Daarnaast wordt het programma verder ontwikkeld op de punten loopbaanoriëntatie en taaltraining en -ondersteuning voor jongeren bij wie Nederlands de tweede taal is, waaronder trajecten Taal op de werkvloer.

Aandacht voor onderwijs met Stichting Nationale Onderwijsweek

Met de Nationale Onderwijsprijs vraagt Stichting Nationale Onderwijsweek aandacht voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet. Zo laat de organisatie zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. De feestelijke ontknoping, waarbij alle provinciale winnaars uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, vindt plaats tijdens de landelijke finale in maart 2022.

Op donderdag 16 december wordt de Nationale Onderwijsprijs Flevoland door gedeputeerd Jan-Nico Appelman uitgereikt aan PrO Almere. 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.