Onderwijsprijs Drenthe twee keer naar Assen

21 december 2021 Nationale Onderwijsweek
Bron; CG Vincent van Gogh

Met hun ‘Bereslimme Boekenkoffers’ heeft Kindcentrum Driemaster in Assen de Onderwijsprijs Drenthe voor het primair onderwijs in de wacht gesleept. In het voortgezet onderwijs is Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh, ook in Assen, de trotse winnaar van de provinciale Onderwijsprijs. De twee prijswinnaars zijn hiermee kanshebber in de strijd om de titel van Nationale Onderwijsprijs.

Bereslimme boekenkoffers

Kindcentrum Driemaster wil met het project ‘Bereslimme boekenkoffers’ laaggeletterdheid voorkomen en ondersteuning bieden aan laaggeletterde ouders van leerlingen in groep 1 en 2. Directeur Heleen Drent: ‘Met de boekenkoffers wordt het educatief partnerschap vergroot en lezen alle ouders thuis meer en met meer plezier voor aan hun kind(eren).’

Kip met gouden eieren

CS Vincent van Gogh mag zich ‘de kip met de gouden eieren noemen’ met een prachtig kunstproject in het voortgezet onderwijs. Kunstdocente Karin Kingma: ‘We wilden in coronatijd iets leuks doen voor onze leerlingen, maar ook voor de stad. Daarnaast wilden we iets artistieks in de buitenruimte laten zien, omdat de musea gesloten waren.’ Leerlingen uit klas 2 en 3 vmbo en h/v maakten 27 xxl-eieren en 22 kleine eieren die geëxposeerd zijn op de Brink in Assen, waar ze heel veel bezoekers getrokken hebben.

Aandacht voor onderwijs met Stichting Nationale Onderwijsweek

Met de Nationale Onderwijsprijs vraagt Stichting Nationale Onderwijsweek aandacht voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet. Zo laat de organisatie zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. De feestelijke ontknoping, waarbij alle provinciale winnaars uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, vindt plaats tijdens de landelijke finale in maart 2022.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.