Onderwijsprijs Overijssel naar Zwolle en Rijssen

22 januari 2022 Nationale Onderwijsweek
Foto door Cantique Media

Geschiedenis, aardrijkskunde, cultuur, media: met hun uitwisselingsproject met de Immaculataschool in Brugge mag de basisschool de Geert Groteschool zich winnaar noemen van de Onderwijsprijs Overijssel. Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen sleepte de prijs voor het voortgezet onderwijs in de wacht met Matsi.nl, een community in winkelcentrum 'de Hoge Wal' in Rijssen, waar onderwijs, overheid en ondernemers samenkomen. De prijswinnaars zijn hiermee kanshebber in de strijd om de titel van Nationale Onderwijsprijs.

Kaartlezen en videobellen

Binnen de uitwisseling tussen de Zwolse Geert Groteschool en de Immaculataschool in Brugge maken kinderen kennis met een ‘vreemde’ cultuur. Naast het opdoen van sociale vaardigheden zoals je voorstellen of omgaan met veranderingen besteden de scholen door middel van coöperatieve werkvormen aandacht aan geschiedenis, aardrijkskunde, cultuur en media. Leerlingen leren bijvoorbeeld kaartlezen, leggen museumbezoeken af en videobellen met elkaar. Leerkracht en bovenbouwcoördinator Marieke van Gelder: “En er wordt niet alleen ingezet op de leerlingen, maar ook op de leerkrachten. Door middel van gezamenlijke studiedagen tussen beide schoolteams leren we van elkaar, halen we het beste van twee landen uit ons onderwijs en blijven we innoveren.”

Levensechte opdrachten bij Matsi.nl

Met Matsi.nl brengen CSG Reggesteyn en ROC Twente onderwijs en bedrijfsleven samen. Aan de hand van praktische, levensechte opdrachten die zijn uitgewerkt door mbo-studenten in samenspraak met de ondernemers, gaan leerlingen en studenten aan de slag bij verschillende ondernemers. Onderwijscoördinator Bert Veenstra: “Door middel van deze samenwerking tussen het vmbo, het mbo en de bedrijven, hopen wij de jeugd te kunnen behouden voor ondernemend Rijssen.”

Aandacht voor onderwijs met Stichting Nationale Onderwijsweek

Met de Nationale Onderwijsprijs vraagt stichting Nationale Onderwijsweek aandacht voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet. Zo laat de organisatie zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is en met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt. De feestelijke ontknoping, waarbij alle provinciale winnaars uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, vindt plaats tijdens de landelijke finale in maart 2022.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.