Persbericht Nationale Onderwijsstad 2020/21

11 september 2019 Nationale Onderwijsstad

Amersfoort is gedurende het schooljaar 2020-21 Nationale Onderwijsstad. Het Amersfoortse onderwijsveld en de gemeente kandideerden zich samen voor de titel, omdat het de samenwerking bekroont en een mooie kans biedt nieuwe initiatieven te ontwikkelen. De kandidaatstelling overtuigde Stichting Nationale Onderwijsweek en Amersfoort draagt daarom de titel Nationale Onderwijsstad 2020-2021.

 

Stichting Nationale Onderwijsweek benadrukt in haar toelichting dat de verbinding tussen alle partijen die zich in Amersfoort bezighouden met de ontwikkeling van de jeugd energie en betrokkenheid uitstraalt. Joost Kentson, bestuurder van de Meerwegen scholengroep, ziet de titel Nationale Onderwijsstad dan ook als een bekroning van de goede ontwikkelingen in het Amersfoortse onderwijs: “Onze samenwerking staat in het teken van onderwijskwaliteit. Het gaat om het kind, de leerling en de student. We zien dat zij beter worden van de samenwerking binnen het onderwijs en die van het onderwijs met het aanbod om de onderwijsketen heen.”
 
Wethouder Onderwijs Fatma Koser Kaya: “Het onderwijs in Amersfoort heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt en staat er stevig bij. De titel Nationale Onderwijsstad past Amersfoort meer dan ooit! Het biedt ons de gelegenheid om lokaal en landelijk mooie voorbeelden uit te wisselen, maar ook om zowel inspiratie naar onze stad te halen als anderen te inspireren. Wij beschouwen dit als een bevestiging om gezamenlijk verder te bouwen aan het onderwijs van de toekomst.”
 
In (aanloop naar) de Nationale Onderwijsweek 2020 worden in de stad uiteenlopende activiteiten georganiseerd over hoe Amersfoort bouwt aan het onderwijs van de toekomst. Met én voor de mensen uit het onderwijs en andere sectoren die daar een rol bij spelen.
 
De Stichting Nationale Onderwijsweek ziet onderwijs als de motor voor leven, leren en werken. In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. Dat verdient een terugkerend podium: de Nationale Onderwijsweek in de eerste volle week van oktober. Als Nationale Onderwijsstad organiseert Amersfoort in 2020 de kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek. De Nationale Onderwijsweek 2020 zal lopen van 5 tot en met 9 oktober. De week start met de Internationale Dag van de Leraar.
 
Noot voor de redactie: Voor aanvullende informatie kunt u contact met ons opnemen.
Stichting Nationale Onderwijsweek: Marion van Weeren, Organisatie en communicatie, telefoon: 06 53 59 36 73, e-mail: marion@nationaleonderwijsweek.nl
Gemeente Amersfoort: Manolito Buthriska, woordvoerder gemeente Amersfoort: 06 38313560 / mjr.buth@amersfoort.nl

De Stichting Nationale Onderwijsweek biedt het onderwijs jaarlijks een podium om de kwaliteit van het onderwijs te vieren en heeft Amersfoort verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2020/2021. De Nationale Onderwijsstad organiseert als partner van de Stichting Nationale Onderwijsweek de kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek in de eerste week van oktober.
Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.