Acht nominaties voor Nationale Onderwijsfilm (NOF) 2017

23 juli 2017 Nationale Onderwijsfilm

Op woensdag 4 oktober 2017, in de Nationale Onderwijsweek, wordt de titel Nationale Onderwijsfilm (NOF) 2017 uitgereikt. Deze titel gaat naar de beste onderwijsfilm volgens de vakjury en het grote publiek.

In de zomer buigt de vakjury zich over de acht genomineerde films door Het Netwerk Filmeducatie, het Nationaal Onderwijsmuseum (NOM) en stichting Nivoz. Zij beoordeelt de films op het verhaal, originaliteit en creativiteit, engagement, cinematografie en compositie. Vanaf 23 augustus is de shortlist van drie films bekend. De vakjury kiest daaruit de winnaar van de juryprijs. Op de website van hetkind.org kan het publiek haar stem uitbrengen.

De Nationale Onderwijsweek markeert de start van een jaar lang Nijmegen Nationale Onderwijsstad 2017/18. De titel Nationale Onderwijsfilm wordt dan ook uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in filmhuis LUX in Nijmegen. Na de prijsuitreiking zal de winnende film worden vertoond. De toegang is gratis, alle geïnteresseerden en filmliefhebbers zijn van harte welkom. Houd deze website en onze social mediakanalen (Facebook, Twitter) in de gaten voor updates.

De nominaties van 2017:

Dit jaar bestaat de vakjury uit: Szabinka Dudevsky, Rikie van Blijswijk, Maartje Janssens, Guido Crolla, Paulien Meijer en Nicole Moorman. De jury staat onder voorzitterschap van Hans Neven en Henk Sissing.

In 2016 was Forget Me Not de winnaar van de juryprijs en de publieksprijs.

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.