‘Down to Earth’ op nominatielijst NOF 2017

18 juli 2017 Nationale Onderwijsfilm

Eén voor één stellen we in acht korte artikelen de films en documentaires voor die op de nominatielijst staan voor de titel Nationale Onderwijsfilm (NOF) 2017. Op woensdag 4 oktober 2017, in de Nationale Onderwijsweek, wordt de titel Nationale Onderwijsfilm (NOF) 2017 in filmhuis LUX in Nationale Onderwijsstad Nijmegen uitgereikt . Deze titel gaat naar de beste onderwijsfilm volgens de vakjury en het grote publiek.

Over hun bijzondere ontmoetingen met earth keepers over de hele wereld, maakten Rolf Winters en Renata Heinen de documentaire Down to Earth. Rolf en Renata trokken met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika tot een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, een documentaire die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat. De earth keepers weten als geen ander hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is om de aarde te koesteren.

Down to Earth trok maandenlang volle zalen in de Nederlandse filmtheaters, in februari 2017 werd de 100.000e bezoeker verwelkomd. Rolf Winters was rond dat moment een van de gasten op het NIVOZ-symposium Unfolding Human Potential. De trailer van de film Down to Earth is te zien op Youtube via deze link.

Lees hier meer over de nominaties van de Nationale Onderwijsfilm 2017.

Documentaire: Down to Earth

Filmmakers: Rolf de Winter en Renata Heinen

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.