De Nationale Onderwijstalenten 2024

4 oktober 2024 Nationale Onderwijstalenten

Elk jaar nodigen we lerarenopleidingen uit om hun studenten te nomineren voor de titel van Nationale Onderwijstalenten.

Op de lerarenopleidingen in Nederland wemelt het van het onderwijstalent, wat zich jaarlijks opnieuw manifesteert bij het uitreiken van de diploma's. Op dat moment stappen duizenden enthousiaste jonge docenten het onderwijsveld binnen. Met de verkiezing Nationale Onderwijstalenten bieden we lerarenopleidingen jaarlijks de gelegenheid om deze studenten in de schijnwerpers te zetten en hen een jaar lang te laten pronken met de prestigieuze titel.

Elke opleiding voor Leraar Basisonderwijs mag één student afvaardigen binnen de categorie 'aankomende leraren in het basisonderwijs'. In de categorie 'aankomende leraren in het voortgezet onderwijs' kan een opleidingsinstituut maximaal drie personen nomineren, afkomstig uit verschillende vakgroepen. Een diverse jury bestaande uit vertegenwoordigers uit de politiek, media en onderwijs zal de winnaars selecteren.

En de inschrijving is begonnen! Wil jij je aanmelden? Dat kan hier. Zodra we je aanmelding binnen hebben, brengen we je stagecoordinator op de hoogte. De uiteindelijke beslissing over je kandidatuur wordt genomen door je opleidingsinstituut. Ook vertegenwoordigers van een lerarenopleiding kunnen een (oud-)student aanmelden.  

De uitreiking 2024 vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2024, de Dag van de Leraar, tijdens de Nationale Onderwijsweek van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober 2024. 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.