De Nationale Onderwijstalenten 2023: inschrijving gesloten!

5 oktober 2023 Nationale Onderwijstalenten

Elk jaar nodigen we lerarenopleidingen uit hun studenten te nomineren voor de titel van talentvolle leraren-in-de-dop in primair en voortgezet onderwijs. De twee winnaars zijn een jaar lang de Nationale Onderwijstalenten.

De uitdaging voor alle leraren-in-opleiding

Op de lerarenopleidingen in Nederland barst het van de onderwijstalenten. Dat blijkt ieder jaar weer bij het uitreiken van de diploma’s, als duizenden enthousiaste jonge docenten de opleiding verlaten en in het onderwijs gaan werken. Met de Nationale Onderwijstalenten hebben lerarenopleidingen elk jaar de mogelijkheid om deze studenten voor het voetlicht te brengen.

Elke pabo mag één student(e) afvaardigen binnen de categorie ‘aankomende leraren in het basisonderwijs’. In de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs’ mag een opleidingsinstituut maximaal drie personen nomineren, uit verschillende vakgroepen. Een breed samengestelde jury (politiek, media en onderwijs) kiest de winnaars.

In beide categorieën bestaat de prijs uit een prachtige bronzen trofee en € 1.000,-. De winnaars ontvangen tevens een pakket vakliteratuur van Ten Brink Uitgevers. De uitreiking 2023 vindt plaats op donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, tijdens de Nationale Onderwijsweek van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober 2023. 

Aanmelden

De inschrijving voor 2023 is gesloten. Op donderdag 5 oktober maken we bij Beeld en Geluid in Hilversum de Onderwijstalenten van 2023 bekend!

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.