Organisatie Nationale Onderwijstalenten

4 juni 2021 Nationale Onderwijstalenten

Elk jaar nodigen we lerarenopleidingen uit hun studenten te nomineren voor de titel van talentvolle leraren-in-de-dop in primair en voortgezet onderwijs. De twee winnaars zijn een jaar lang de Nationale Onderwijstalenten.

De uitdaging voor alle leraren-in-opleiding

Op de lerarenopleidingen in Nederland barst het van de onderwijstalenten. Dat blijkt ieder jaar weer bij het uitreiken van de diploma’s, als duizenden enthousiaste jonge docenten de opleiding verlaten en in het onderwijs gaan werken. Met de Nationale Onderwijstalenten hebben lerarenopleidingen elk jaar de mogelijkheid om deze studenten voor het voetlicht te brengen.

Elke pabo mag één student(e) afvaardigen binnen de categorie ‘aankomende leraren in het basisonderwijs’. In de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs’ mag een opleidingsinstituut maximaal drie personen nomineren, uit verschillende vakgroepen. Een breed samengestelde jury (politiek, media en onderwijs) kiest de winnaars.

In beide categorieën bestaat de prijs uit een prachtige bronzen trofee en € 1.000,-. De winnaars ontvangen tevens een pakket vakliteratuur van Ten Brink Uitgevers. De uitreiking 2022 vindt plaats tijdens de Nationale Onderwijsweek van 3 tot en met 7 oktober 2022. De inschrijving voor 2022 is inmiddels gesloten. 

Ben je benieuwd naar de nominaties? En de winnaars? Het evenement is te volgen via livestream. Houd het programma van de Nationale Onderwijsweek in de gaten voor de weblink. 

De organisatie van de Nationale Onderwijstalenten 2022 is in handen van de Stichting Nationale Onderwijsweek in samenwerking met SLO, Cito en Vernieuwenderwijs. 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.