De Nationale Onderwijstalenten 2024

4 oktober 2024 Nationale Onderwijstalenten

Elk jaar nodigen we lerarenopleidingen uit om hun studenten te nomineren voor de titel van Nationale Onderwijstalenten.

Op de lerarenopleidingen in Nederland wemelt het van het onderwijstalent, wat zich jaarlijks opnieuw manifesteert bij het uitreiken van de diploma's. Op dat moment stappen duizenden enthousiaste jonge docenten het onderwijsveld binnen. Met de verkiezing Nationale Onderwijstalenten bieden we lerarenopleidingen jaarlijks de gelegenheid om deze studenten in de schijnwerpers te zetten en hen een jaar lang te laten pronken met de prestigieuze titel.

Elke pabo mag één student afvaardigen binnen de categorie 'aankomende leraren in het basisonderwijs'. In de categorie 'aankomende leraren in het voortgezet onderwijs' kan een opleidingsinstituut maximaal drie personen nomineren, afkomstig uit verschillende vakgroepen. Een diverse jury bestaande uit vertegenwoordigers uit de politiek, media en onderwijs zal de winnaars selecteren.

Binnenkort gaat de inschrijvingsperiode van start. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over hoe je kunt deelnemen en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

De uitreiking 2024 vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2024, de Dag van de Leraar, tijdens de Nationale Onderwijsweek van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober 2024. 

 

Blijf op de hoogte

Winnaars, evenementen, onderwijsnieuws als je niets wilt missen, meld je je hier eenvoudig aan voor de nieuwsbrief.